Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Προτάσεις και αντιπροτάσεις για την ανταλλαγή ομήρων - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Προτάσεις και αντιπροτάσεις για την ανταλλαγή ομήρων

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Προτάσεις και αντιπροτάσεις για την ανταλλαγή ομήρων

20 Μαρτίου 2024 -

 

Το Ισραηλινό Ραδιόφωνο ανέφερε, την Τρίτη, ότι η ισραηλινή διαπραγματευτική ομάδα παρουσίασε στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, μια απάντηση στα αιτήματα της Χαμάς σχετικά με την αναμενόμενη συμφωνία ανταλλαγής.

το Ισραηλινό Ραδιόφωνο εξήγησε, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν την πρόοδο των διαπραγματεύσεων, ότι οι διαπραγματευτές στη Ντόχα προσπαθούν πρώτα να συνεννοηθούν σχετικά με την απελευθέρωση παλαιστίνιων κρατουμένων  σε αντάλλαγμα 40 Ισραηλινών ομήρων.

Πρόσθεσε: «Η ισραηλινή αντιπρόταση περιλαμβάνει αναφορές σε πολλά κριτήρια, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής των κατοίκων στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και του θέματος της απελευθέρωσης των Παλαιστινίων κρατουμένων ».

Αυτή τη στιγμή γίνεται λόγος για τον αριθμό των κρατουμένων της ασφάλειας που θα αφεθούν ελεύθεροι, καθώς και για το αν τα μέρη έχουν το δικαίωμα να αντιταχθούν στην ταυτότητα αυτών των κρατουμένων.

Το Ισραηλινό Ραδιόφωνο ανέφερε, «Το θέμα της επιστροφής του πληθυσμού στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας θα συζητηθεί αφού αποφασιστεί το πρώτο σημείο». Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι  «οι συνομιλίες προχωρούν, αλλά αναμένεται να διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες». Πηγές της Broadcasting Corporation ανέφεραν ότι «θα υπάρξουν επιπλέον γύροι διαπραγματεύσεων».

Η Ουάσιγκτον ξεκίνησε μια νέα διπλωματική εκστρατεία για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο που συνεχίζεται εδώ και σχεδόν έξι μήνες, με στόχο να απελευθερώσει τους ομήρους και να φέρει επισιτιστική βοήθεια για να αποτρέψει τον λιμό στη Γάζα.

Σε συνέντευξή του στο CNN πριν από λίγες ημέρες, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι η χώρα του θα προσπαθήσει να καταλήξει σε συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων.

Και πρόσθεσε: «Ο χρόνος θα αποφασίσει, αλλά οι περίεργες απαιτήσεις της Χαμάς κάνουν τη συμφωνία πιο δύσκολη, αλλά θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε γιατί θέλουμε τους ομήρους πίσω».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή ertnews.gr