Παρεμβάσεις σε Στέρνες και Πρεβελιανά ύψους 520.000 - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Παρεμβάσεις σε Στέρνες και Πρεβελιανά ύψους 520.000

7 Μαρτίου 2024 -

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν δύο σημαντικές παρεμβάσεις στο Δήμο Γόρτυνας με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Κρήτης. Πρόκειται για το έργο που έχει ήδη δημοπρατηθεί με τίτλο «Διαμορφώσεις εξωτερικών χώρων σε οικισμούς του Δήμου Γόρτυνας» ποσού 520.000 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Η συγκεκριμένη εργολαβία περιλαμβάνει δύο ουσιαστικά έργα, ένα στον οικισμό Στέρνες και ένα στη Μεγάλη Βρύση με στόχο την υλοποίηση τους μέσα σε έναν περίπου χρόνο.

Πρόκειται για τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων “Ο Κοφινάς” στον οικισμό Στερνών Δήμου Γόρτυνας και οι εργασίες αφορούν κυρίως την κατασκευή πετρόχτιστου τοιχίου, την κατασκευή βιομηχανικού δαπέδου στον εξωτερικό χώρο καθώς και τον ηλεκτροφωτισμό και του τοιχίου και του εξωτερικού χώρου.

Επίσης πρόκειται και για τις διαμορφώσεις εξωτερικών χώρων εντός του οικισμού Μεγάλη Βρύση του Δήμου Γόρτυνας και οι εργασίες αφορούν κυρίως την κατασκευή πετρόχτιστου τοιχίου στην είσοδο του χωριού από τον οικισμό Πρεβελιανών και τον φωτισμό αυτού καθώς και την κατασκευή πεζοδρομίου περίπου 600 μ. μήκους και τον φωτισμό του.

Και στα δύο υποέργα της εργολαβίας προβλέπεται η διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων, η οριοθέτηση τους με τοιχίο αλλά και η πλακόστρωση τους και η τσιμεντόστρωση τους. Παράλληλα θα τοποθετηθεί φωτισμός αλλά και αστικός εξοπλισμός ενώ ειδικά στις Στέρνες θα τοποθετηθούν και κάγκελα γύρω από το χώρο της διαμόρφωσης.

Πρόκειται για έργα τα οποία αναβαθμίζουν τα δύο χωριά και θα αλλάξουν κατά πολύ την όψη τους δίνοντας και χώρο στους πεζούς με την κατασκευή πεζοδρομίων.

Είναι ένα έργο που με την κατάλληλη τεκμηρίωση ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης είχε δεχτεί το αίτημα του δήμου για τη χρηματοδότηση των συγκεκριμένων παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν αισθητικά την εικόνα των χωριών του Δήμου Γόρτυνας.