Πήραν 30.000 ευρώ από 73χρονη προσποιούμενοι τον γιατρό και την εγγονή της που ήθελε δήθεν χειρουργείο - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Πήραν 30.000 ευρώ από 73χρονη προσποιούμενοι τον γιατρό και την εγγονή της που ήθελε δήθεν χειρουργείο

28 Μαρτίου 2024 -

Στο στόχαστρο απατεώνων που έχουν «master» στις τηλεφωνικές απάτες μπήκε μία 73χρονη στη Λαμία και ένας 58χρονος στη Φθιώτιδα με τους δράστες να καταφέρνουν να τους αποσπάσουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Στην πρώτη περίπτωση με θύμα την 73χρονη, όλα συνέβησαν όταν ένας άνδρας και μία γυναίκα επικοινώνησαν τηλεφωνικώς μαζί της με τον μεν πρώτο να της παρουσιάζεται ως γιατρός και τη δεύτερη να προσποιείται την εγγονή της.

Οι απατεώνες είπαν στην γυναίκα πως η εγγονή της θα πρέπει να υποβληθεί άμεσα σε κατεπείγουσα χειρουργική επέμβαση και κατόρθωσαν να της αποσπάσουν 30.000 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση με θύμα τον 58χρονο στη Φθιώτιδα, η απάτη άρχισε να «ξεδιπλώνεται» όταν ο άνδρας δέχθηκε μία κλήση από έναν άγνωστο ο οποίος του παρουσιάστηκε ως υπάλληλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο απατεώνας είπε στον 58χρονο ότι δικαιούται ένα μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο για να αποδεσμευθεί θα πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις από μέρους του. Το θύμα πείστηκε και μετέφερε σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που του υπέδειξε ο άγνωστος περίπου 24.100 ευρώ.

protothema.gr