Πήγαν να της πουλήσουν είδη προικός και της έκλεψαν 1.000 ευρώ - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Πήγαν να της πουλήσουν είδη προικός και της έκλεψαν 1.000 ευρώ

12 Μαρτίου 2024 -

Όλα έγιναν όταν δύο δύο άτομα ένας άντρας και μια γυναίκα προσέγγισαν την οικία της 80χρονης και με το πρόσχημα της πώλησης ειδών προικός και ένδυσης, εφαρμόζοντας την μέθοδο της απασχόλησης, έκλεψαν από έπιπλο το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.

Ωστόσο, οι δύο δεν πρόλαβαν να χαρούν, καθώς αναζητήθηκαν από αστυνομικούς και τελικά εντοπίστηκαν στην Ιεράπετρα, όπου και συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό το οποίο αποδόθηκε στην ηλικιωμένη.

 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Άμεσα συνελήφθησαν χθες (11.03.2024) το απόγευμα στο Λασίθι από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μακρύ Γυαλού και του Κλιμακίου  Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας δυο ημεδαποί  (56χρονος και 52χρονη) κατηγορούμενοι για κλοπή .

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι οι ανωτέρω ημεδαποί με το πρόσχημα της πώλησης   ειδών προικός και ένδυσης εισήλθαν στην οικία 80χρονης ημεδαπής σε περιοχή του Δήμου Σητείας  και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν από  έπιπλο της οικίας της το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.

Ανωτέρω ημεδαποί κινούμενοι με ΙΧΕ αυτοκίνητο αναζητήθηκαν, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς ανωτέρω υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας και στην κατοχή τους βρέθηκε το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό το οποίο αποδόθηκε στην ημεδαπή.

Επίσης επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα άσκησης πλανοδίου εμπορίου και κατασχέθηκε το ΙΧΕ αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης εγκληματική δραστηριότητας.

Η προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας.

Πηγή: cretalive.gr