Ο ΕΦΚΑ «φόρτωσε» σε Ηρακλειώτη – ως εξαρτώμενο μέλος – άγνωστο αλλοδαπό - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ο ΕΦΚΑ «φόρτωσε» σε Ηρακλειώτη – ως εξαρτώμενο μέλος – άγνωστο αλλοδαπό

22 Μαρτίου 2024 -

Από το πουθενά, κυριολεκτικά, είδε ένας Ηρακλειώτης ασφαλισμένος στον ΕΦΚΑ να εμφανίζεται στον Ατομικό του Λογαριασμό Ασφάλισης ένα «εξαρτώμενο μέλος»… αλλοδαπής προέλευσης.
Και σα να μην έφτανε αυτό, αλλά ο νεαρός – που φέρεται να γεννήθηκε στις 17/10/2004 και, σύμφωνα με το σύστημα, ασφαλίζεται έμμεσα από τον Ηρακλειώτη – δε… φεύγει από τον λογαριασμό του τελευταίου σχεδόν δύο χρόνια τώρα!

Όπως αναφέρει στο Cretalive, o «παθών», όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2022, όταν μπήκε για συγκεκριμένο λόγο στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΦΚΑ και στον Ατομικό του Λογαριασμό Ασφάλισης και αντίκρισε στα εξαρτώμενα μέλη ένα όνομα, όχι απλά άγνωστο σε αυτόν, αλλά ούτε καν Ελληνικό! 
Το εξαρτώμενο, σύμφωνα με το σύστημα, μέλος ονομάζεται MALEK HAMSADO του MOHAMED-ZALAL και της AHD, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία:

εφκα αλλοδαπος λογαριασμος

Όπως είναι φυσικό, απευθύνθηκε άμεσα στις τοπικές υπηρεσίες του Φορέα ζητώντας εξηγήσεις και άμεση διαγραφή αυτού του «εξαρτώμενου μέλους». Σύμφωνα με όσα λέει στο Cretalive, οι εξηγήσεις που έλαβε ήταν … μισές, ότι επρόκειτο για μπέρδεμα που έγινε από την κεντρική Διοίκηση.
Όπως αναφέρει ακόμα, το μόνο που έγινε τότε ήταν απλά να αφαιρεθεί η ασφαλιστική ικανότητα του Malek, αλλά το όνομά του συνέχιζε να υπάρχει στον συγκεκριμένο Ατομικό Λογαριασμό.

«Πιστεύαμε ότι κάποια στιγμή θα αφαιρεθεί τελείως και δεν ασχοληθήκαμε περισσότερο» λέει ο Ηρακλειώτης στο Cretalive.

Ο καιρός πέρασε, έγινε και κάποιο νέο μπέρδεμα με τα πραγματικά εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας του ανθρώπου και πριν λίγες ημέρες αναζητώντας για μια ακόμα φορά βοήθεια στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΦΚΑ διαπιστώνει ότι ο Malek εξακολουθεί (για τον ΕΦΚΑ) να βρίσκεται «υπό τις φτερούγες του» και μάλιστα με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα ως το 2025!

εφκα αλλοδαπος λογαριασμος

Ακολούθησε νέος γύρος συζητήσεων με τις τοπικές υπηρεσίες, νέες διαβεβαιώσεις ότι θα του αφαιρεθεί η ασφαλιστική ικανότητα και ότι «είναι θέμα της Διοίκησης» το πότε και πώς θα «καθαρίσει» ο Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης του Ηρακλειώτη!
Για την ώρα ο MALEK HAMSADO του MOHAMED-ZALAL και της AHD παραμένει στον ίδιο φάκελο, απλά εμφανίζεται ανασφάλιστος!

εφκα αλλοδαπος λογαριασμος
Πηγή: cretalive.gr