Ο Ελληνοαμερικανός που «τρέλανε» το NCAA βγάζει ελληνικό διαβατήριο και ονειρεύεται Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
Ο Ελληνοαμερικανός που «τρέλανε» το NCAA βγάζει ελληνικό διαβατήριο και ονειρεύεται Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό

Ο Ελληνοαμερικανός που «τρέλανε» το NCAA βγάζει ελληνικό διαβατήριο και ονειρεύεται Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό

31 Μαρτίου 2024 -

Ο Ελληνοαμερικανός μπασκετμπολίστας Τζον Πουλακίδας, που έγινε μεγάλο θέμα συζήτησης λλιγες ημέρες πριν, στην εκπληκτική του εμφάνιση στην March Madness του NCAA, αποκάλυψε πως βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης ελληνικού διαβατηρίου, προσθέτοντας πως θα ήταν όνειρο για εκείνον να αγωνιστεί σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό.

«Μίλω λίγο ελληνικά, αλλά δεν τα έχω μάθει πολύ καλά. Νομίζω ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι μου. Μεγαλώντας στην Αμερική και παίζοντας μπάσκετ, ονειρεύεσαι να κερδίσεις ένα παιχνίδι στην March Madness. Για μένα έγινε πραγματικότητα. Το ότι μπόρεσε να δείξω τι μπορώ να κάνω σε αυτό το επίπεδο ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα» είπε ο Πουλακίδας, μιλώντας στην ΕΡΤ3.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d07fj1yxyp8h)

«Είμαι σε διαδικασία για την έκδοση ελληνικού διαβατηρίου. Γνωρίζω πολλά για τις δυο ομάδες που παίζουν στην EuroLeague, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Θα ήταν μεγάλο όνειρο και τιμή να καταφέρω να παίξω σε μια από αυτές τις ομάδες και να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στην EuroLeague, σε τόσο υψηλό επίπεδο. Πολύς κόσμος μου λέει πως με αγαπάει, με υποστηρίζει και πως ελπίζουν να με δουν να παίζω στην Ελλάδα μια μέρα για την Εθνική Ομάδα. Έχω πολλά μηνύματα από φιλάθλους του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που λένε πως θέλουν να με δουν με τη φανέλα της ομάδας τους και αυτό είναι ωραίο» πρόσθεσε σε άλλο σημείο.

«Και οι δυο γονείς μου είναι Έλληνες. Οι γονείς του πατέρα μου είναι από την Ελλάδα, ο παππούς μου είναι γεννημένος στην Σπάρτη. Η μαμά του πατέρα μου είναι από το νησί της Χίου. Από την πλευρά της μαμάς μου και οι δυο γονείς είναι από την Πελοπόννησο από ένα χωριό που λέγεται Ρίζες. Όλοι οι παππούδες μου είναι Έλληνες, όλη η οικογένεια και η καταγωγή μου είναι ελληνική. Έχω μία μικρότερη αδερφία, την Υπατία, που είναι πρωτοετής και παίζει επίσης μπάσκετ στη Νέα Υόρκη. Ο αδερφός μου ο Ηλίας, είναι στην πρώτη τάξη του Λυκείου στο Ιλινόι» τόνισε, ακόμα, ο Πουλακίδας.

Πηγή protothema.gr