Ομόφωνα Πρόεδρος της ΠΕΔ ο Γιώργος Μαρινάκης – Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ομόφωνα Πρόεδρος της ΠΕΔ ο Γιώργος Μαρινάκης – Αντιπρόεδρος ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας

7 Μαρτίου 2024 -

Θέμα λίγων λεπτών ήταν να συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης καθώς η πρόταση του Γιώργου Μαρινάκη που αναλαμβάνει πρόεδρος έγινε ομόφωνα δεκτή.

Μία απόφαση που δείχνει πως οι αυτοδιοικητικοί του νησιού αφήνουν πίσω τους τις έριδες που υπήρξαν πριν από τις εκλογές και είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν με πνεύμα σύμπνοιας για το καλό όλων των πολιτών.

Αυτό άλλωστε ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ο μεγάλος νικητής των εκλογών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης Γιώργος Μαρινάκης τονίζοντας πως κανείς δεν περισσεύει στην προσπάθεια για μία καλύτερη αυτοδιοίκηση με στόχο πάντα την βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών.

Συγκεκριμένα, ομόφωνα εξελέγησαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης στη θέση του Προέδρου, Αντιπρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, γραμματέας ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Μανώλης Φραγκούλης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιώργος Βουρεξάκης.

Ο νέος πρόεδρος κ.Μαρινάκης δήλωσε:

“Είναι μεγάλη τιμή, η ομόφωνη εκλογή μου στην θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης.

Συναισθάνομαι την  ευθύνη μου να είμαι πρόεδρος ενός σημαντικού θεσμικού οργάνου που υπηρετεί και διεκδικεί λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης και των Δήμων του νησιού μας.

Με σεβασμό στην ιστορική, περιβαλλοντική και πολιτισμική κληρονομιά και φυσιογνωμία της Κρήτης, θα συνεργαστούμε  όλοι μαζί με σχεδιασμό και αποφασιστικότητα για να διαχειριστούμε τις παρούσες και μέλλουσες προκλήσεις, με πνεύμα συγκρητισμού και διάθεση ενότητας.

Είμαι βέβαιος, ότι η  ποιότητα  των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και η διευρυμένη αντιπροσωπευτικότητα του οργάνου, καθώς απαρτίζεται από εκπροσώπους των 4 Νομών αλλά και Δήμων όλων των  πληθυσμιακών κατηγοριών, επαρκούν,  ως ασφαλείς προϋποθέσεις και ως εγγυήσεις, για την δραστικότητα και αποτελεσματικότητα των απαιτούμενων παρεμβάσεων,  εκ μέρους της ΠΕΔ, προς όφελος της Κρήτης μας και των ανθρώπων της. ”

Με αφορμή την ομόφωνη εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κρήτη μας χρειάζεται όλους. Και σήμερα, στις εκλογές για την εκτελεστική επιτροπή της ΠΕΔ Κρήτης, με ομοφωνία και ομοψυχία, αποδείξαμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού προχωράει ενωμένη μπροστά. Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους μου στην αυτοδιοίκηση για την τιμητική εκλογή μου στη θέση του Αντιπροέδρου της ΠΕΔ Κρήτης. Δεσμεύομαι να είμαι δυναμικά παρών, στην πρώτη γραμμή κάθε μάχης. Άλλωστε, εδώ και καιρό έχουμε αποδείξει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να υπερβαίνει τις αρμοδιότητές της και να παρεμβαίνει ως καταλύτης. Αυτό κάναμε και στο Μαλεβίζι μέσα από εμβληματικές διεκδικήσεις. Στρατηγική που θα ακολουθήσουμε με ενότητα και συνέπεια και στην ΠΕΔ, με τον Πρόεδρο Γιώργο Μαρινάκη και το Γραμματέα Παναγιώτη Σημανδηράκη, συνεχίζοντας την επιτυχημένη θητεία της απερχόμενης διοίκησης και του Προέδρου Γιάννη Κουράκη.»

«Έκλεισε σήμερα ένας ευρύς κύκλος δραστηριοτήτων στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης, με την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΠΕΔ, Γιάννης Κουράκης ενώ μαζί με ευχές για μια καλή θητεία ανέφερε τις παρεμβάσεις επί προεδρίας του. Όπως είπε χαρακτηριστικά: ‘‘Κύριο χαρακτηριστικό αυτού του κύκλου (2019 – 2023), ήταν η καλή συνεργασία της απερχόμενης διοίκησης, με τα εκλεγμένα όργανα, με  όλους τους Ο.Τ.Α., αλλά και με τους Φορείς και τη Κοινωνία της Κρήτης, με κύριο στόχο την υλοποίηση των ζητημάτων που απασχολούσαν τον κάθε Δήμο χωριστά, τους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, αλλά και τους πολίτες του νησιού. Τόσο εγώ, όσο και οι συνάδελφοι στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ., αλλά και οι συνεργάτες μας, δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην αποδοτικότητα του θεσμού της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, θεωρώντας ότι με την διαρκή παρουσία και τις δράσεις μας, πετύχαμε την αναβάθμιση του θεσμού και την αντιστοίχισή του, στις προσδοκίες των πολιτών και τις επιταγές των καιρών.”