Νέα απεργία μηχανοδηγών στους γερμανικούς σιδηρόδρομους - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
<strong>Νέα απεργία μηχανοδηγών στους γερμανικούς σιδηρόδρομους</strong>

Νέα απεργία μηχανοδηγών στους γερμανικούς σιδηρόδρομους

12 Μαρτίου 2024 -

 

Η έκτη κατά σειρά απεργιακή κινητοποίηση παραλύει σήμερα τη λειτουργία των σιδηροδρόμων στη Γερμανία. Η 24ωρη απεργία του συνδικάτου μηχανοδηγών GDL αναμένεται να λήξει στις δύο το μεσημέρι της Τετάρτης. Εξαιτίας της απεργίας αναμένεται ότι θα εκτελείται μόνον στα πέντε υπεραστικά δρομολόγια της Deutsche Bahn (DB). Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και για τα εμπορικά δρομολόγια των τρένων ήδη από το βράδυ της Δευτέρας.

Η προσπάθεια της διοίκησης των σιδηροδρόμων DB να σταματήσει την επιβολή ασφαλιστικών μέτρων απέτυχε, το αρμόδιο δικαστήριο της Φρανκφούρτης δικαίωσε το συνδικάτο GDL για την απεργία. Η έφεση έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί το απόγευμα της Τρίτης.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου GDL Κλάους Βεζέλσκι δήλωσε ότι “το δικαστήριο επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι οι απεργίες του GDL είναι αναλογικές, επιτρεπτές, νόμιμες και ως εκ τούτου ενδεδειγμένες για την επιδίωξη των νόμιμων αιτημάτων των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο.”

Το συνδικάτο διεκδικεί υψηλότερους μισθούς και μείωση του χρόνου εργασίας στις 35 ώρες την εβδομάδα χωρίς μείωση αποδοχών ειδικά για τους εργαζόμενους σε βάρδιες.

Ανταπόκριση, Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Πηγή ertnews.gr