Με ύψιστο συναγερμό οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
Με ύψιστο συναγερμό οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

Με ύψιστο συναγερμό οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

28 Μαρτίου 2024 -

ανταπόκριση από το Παρίσι: Θωμαΐς Παπαϊωάννου

Τέσσερις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, εντείνονται οι ανησυχίες για ενδεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες. Μάλιστα, η Πολωνία θα στείλει στρατιώτες για να βοηθήσει την γαλλική αστυνομία.

Ο αρχηγός του γαλλικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων ήταν επίσκεψη στην Πολωνία και μετά την επίσκεψη, ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας ανακοίνωσε ότι η Πολωνία θα στείλει στρατιώτες στη Γαλλία για να προστατεύσουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων τις εγκαταστάσεις και κυρίως μαζί με σκυλιά ανιχνευτές.
Αυτό δείχνει ίσως και το πόσο έντονες είναι οι ανησυχίες αυτή τη στιγμή για ένα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Με ύψιστο συναγερμό οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι είχε συνάντηση ο υπουργός Εσωτερικών με τις μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας, εσωτερικού και εξωτερικού και φέρονται αυτές οι υπηρεσίες να συνιστούν στον υπουργό να περάσουν στο σχέδιο Β, δηλαδή να μη γίνει τελετή έναρξης στο Σηκουάνα, αλλά να γίνει μέσα σε ένα στάδιο, πιθανότατα για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτές τις απειλές.

Μάλιστα, η συνάντηση είναι ακριβώς γι’ αυτό για να αναλύσουν τι έγινε στη Μόσχα και αν αυτό μπορεί να επαναληφθεί στην Γαλλία. Θυμόμαστε όλοι το 2015 τις επιθέσεις στο Μπατακλάν. Κάτι ανάλογο φοβούνται και τώρα.

Πηγή ertnews.gr