Κωνσταντινούπολη: Σκύλοι θεραπείας στο αεροδρόμιο για χαλάρωση των επιβατών πριν από την πτήση - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Κωνσταντινούπολη: Σκύλοι θεραπείας στο αεροδρόμιο για χαλάρωση των επιβατών πριν από την πτήση

12 Μαρτίου 2024 -

Πρωτοποριακό πρόγραμμα με «σκύλους θεραπείας» εφαρμόζουν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (IST) για μείωση του άγχους των επιβατών πριν από την πτήση τους.

Το αεροδρόμιο εκτελεί αυτό το πρόγραμμα τον τελευταίο μήνα για να βοηθήσει στη μείωση του στρες και του άγχους μεταξύ των επιβατών που περνούν από τους τερματικούς σταθμούς του.

Ως αποτέλεσμα των θετικών σχολίων από τους επιβάτες, η εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίου IGA θέλει να επεκτείνει το έργο, αυξάνοντας τον αριθμό των σκύλων που διατίθενται στους ταξιδιώτες από πέντε σε δέκα, δήλωσε ο Abdulkadir Demirtas, υπεύθυνος εμπειρίας πελατών. «Τα ταξίδια μπορεί να είναι αγχωτικά… Σύμφωνα με έρευνες, η αλληλεπίδραση μεταξύ ζώων και ανθρώπων μειώνει το επίπεδο του στρες και του άγχους», δήλωσε ο Ντεμιρτάς.

Ο Murat Cengiz Koca, ειδικός στη συμπεριφορά σκύλων και εκπαιδευτής σκύλων που συνοδεύει τα τετράποδα στο αεροδρόμιο, είπε ότι τα ζώα είχαν εκπαιδευτεί να μην αντιδρούν σε ήχους ή ανθρώπους. “Τα σκυλιά που επιλέξαμε εδώ πέρασαν ένα χρόνο εκπαίδευσης. Η παρουσία τους εδώ δηλώνει ότι εκπαίδευση ήταν επιτυχημένη”,είπε .

Πηγή: ertnews.gr