Κρήτη: Στις κατασκηνώσεις του Καλαθά Χανίων μεταφέρθηκαν 67 μετανάστες - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
Κρήτη: Στις κατασκηνώσεις του Καλαθά Χανίων μεταφέρθηκαν 67 μετανάστες

Κρήτη: Στις κατασκηνώσεις του Καλαθά Χανίων μεταφέρθηκαν 67 μετανάστες

13 Μαρτίου 2024 -

Στις κατασκηνώσεις του Καλαθά Χανίων μεταφέρθηκαν νωρίτερα το απόγευμα οι 67  που διασώθηκαν στη Γαύδο.

Παράλληλα, αναχωρούν για την Αθήνα οι 23 μετανάστες που είχαν εντοπιστεί στην παραλία της Τρυπητής στη Γαύδο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, 10 από αυτούς θα μεταφερθούν στον καταυλισμό της Αμυγδαλέζας και 13 στη Μαλακάσα.

Το ανακριτικό του Λιμενικού προχώρησε στη σύλληψη ενός Αιγύπτιου που φέρεται να ταυτοποιείται ως ο διακινητής.

Στο μεταξύ στα Χανιά οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις, αφού η νότια Κρήτη έχει γίνει προορισμός για μετανάστες. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, χιλιάδες είναι οι άνθρωποι, που έχουν ήδη προπληρώσει για το ταξίδι τους και είναι στα παράλια της Αφρικής.
Αναμένεται τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη συμμετοχή του δήμου Χανίων, της Αντιπεριφέρειας, του Λιμενικού Ταμείου, της ΕΛΑΣ, της Πολιτικής Προστασίας ώστε να διαμορφωθεί πρόταση για τη δημιουργία κατάλληλου χώρου φιλοξενίας,

Σημειώνεται, πάντως, ότι ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στην Κρήτη μέσα στον Μάρτιο και θα επισκεφτεί το Ηράκλειο, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.


Υπερήφανοι για τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας, λέει ο Δένδιας για την πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας Ύδρα στον Κόλπο του Άντεν

Στα ύψη και φέτος τα ναύλα παρότι έπεσαν οι τιμές στα καύσιμα

The Godfather: 52 χρόνια από το αριστούργημα του Κόπολα – Η Μαφία, η οικογένεια και ο παραλληλισμός με την ισχύ των ΗΠΑ

Πηγή protothema.gr