Κρήτη: Έρχονται 15.000 τουρίστες έως το τέλος Μαρτίου - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Κρήτη: Έρχονται 15.000 τουρίστες έως το τέλος Μαρτίου

22 Μαρτίου 2024 -

Οι μηχανές του τουρισμού είναι έτοιμες να πάρουν μπροστά στην Κρήτη με υψηλές προσδοκίες και για την φετινή σεζόν.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαλκιαδάκη πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έρθουν για διακοπές λόγω του Πάσχα των Καθολικών, περισσότεροι από 15.000 ξένοι επισκέπτες.

Τα λίγα ξενοδοχεία που είναι ανοιχτά αυτή την περίοδο θα φιλοξενήσουν τον κόσμο ενώ μεγάλο κομμάτι της φιλοξενίας παίρνουν και τα airbnb.
Μέχρι το τέλος Απριλίου σε λειτουργία θα είναι το σύνολο των καταλυμάτων δηλαδή περίπου μισό εκατομμύρια κλίνες αφού κάθε χρόνο τα κρεβάτια αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς όπως και οι επενδύσεις στον κλάδο.
«Αγκάθι» παραμένει και φέτος το θέμα της μη επάρκειας του προσωπικού, παρά το γεγονός ότι έχουν βελτιωθεί οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με τους επιχειρηματίες.

«Είναι ένα μείζον πρόβλημα» επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης υπογραμμίζοντας ότι οι κενές θέσεις φθάνουν τις 6.000 και αφορούν όλα τα πόστα.

Ο μεγαλύτερος όγκος προσλήψεων και επαναπροσλήψεων θα ολοκληρωθεί, στα μέσα του Μαϊου.

Ήδη τα ξενοδοχεία ετοιμάζονται για να υποδεχτούν τους πρώτους επισκέπτες και είναι η περίοδος της συντήρησης και των καθαρισμών.

«Ήδη έχουμε κάποιες καταγγελίες ότι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στους καθαρισμούς δεν ασφαλίζονται» τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο,μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι όταν υπογράφουν τους όρους της ατομικής σύμβασης εργασίας, οι υπάλληλοι, πρέπει να προσέχουν τι υπογράφουν.

Το ωράριο εργασίας, την ειδικότητα, τον τόπο παροχής εργασίας ,τον μισθό με βάση την Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

«Καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να προχωρούν σε επιτόπιους ελέγχους για την διασφάλιση και τήρηση της εργατικής Νομοθεσίας» επισημαίνει το Σωματείο υπενθυμίζοντας ότι:

«Η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους του Ν.Ηρακλείου, προβλέπει αυξήσεις 5%από 1/04/2024 επί των βασικών μισθών της προηγούμενης σύμβασης και έχει κηρυχθεί γενικώς υποχρεωτική.»

Πηγή: ekriti.gr