Κιρστέα – Σάκκαρη 2-0: Απογοητευτική εμφάνιση, αποκλεισμός στο Άμπου Ντάμπι - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
Κιρστέα - Σάκκαρη 2-0: Απογοητευτική εμφάνιση, αποκλεισμός στο Άμπου Ντάμπι

Κιρστέα – Σάκκαρη 2-0: Απογοητευτική εμφάνιση, αποκλεισμός στο Άμπου Ντάμπι

7 Φεβρουαρίου 2024 -

Η Μαρία Σάκκαρη ήταν απογοητευτική απέναντι στη Σοράνα Κιρστέα, ηττήθηκε με 6-2, 6-1 και αποκλείστηκε στη φάση των «16» στο 500άρι τουρνουά στο Αμπου Ντάμπι.

Η παρουσία για τη Μαρία Σάκκαρη στο 500άρι τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι ήταν ιδιαίτερα σύντομη και συνάμα απογοητευτική, ήττα από τη Ρουμάνα, Σοράνα Κιρστέα με 6-2, 6-1 και μαζί ο αποκλεισμός από τη φάση των «16».

Η Σάκκαρη παρουσιάστηκε χωρίς φρεσκάδα στο παιχνίδι της, χωρίς ψυχολογία, έκανε πολλά λάθη (είχε έξι διπλά λάθη), «πέταξε» έξι ευκαιρίες για break, δίνοντας συνέχεια στις κακές εμφανίσεις της.

Στην αντίπερα όχθη η 33χρονη Ρουμάνα ήταν ουσιαστική εκεί που χρειάστηκε, κυριάρχησε και έφθασε στην 3 νίκη καριέρας επί της Σάκκαρη σε τέσσερα παιχνίδια, πολύ πιο εύκολα από ό,τι θα περίμενε.

Η Κιρστέα έκανε το 1-0 στο 7o set point

Η Σάκκαρη άρχισε με λάθη στο 1ο γκέιμ, μάλιστα με διπλό λάθος έδωσε break point στην Κιρστέα, που με winner έκανε το 1-0.

Η Κιρστέα αν και δυσκολεύτηκε, στο δεύτερο αβαντάζ διατήρησε το σερβίς της για το 2-0. Η Σάκκαρη συνέχισε να μην έχει ρυθμό, παρίτι βρέθηκε στο 40-30 και στο αβαντάζ, τα διαδοχικά έφεραν την Κιρστέα με δεύτερο διαδοχικό break για το 3-0. Και το πρώτο love game στον αγώνα από τη Ρουμάνα, έφερε το σκορ στο 4-0, με τους πόντους να είναι στο 21-11.

Η Σάκκαρη κατέκτησε το πρώτο της game στo παιχνίδι, όμως με νέο love game η Κιρστέα έκανε το 5-1. Μάλιστα η Ρουμάνα στο επόμενο game είχε έξι set points, (0-40 και τρία αβαντάζ), όμως η Σάκκαρη δεν παραδόθηκε, μειώνοντας σε 5-2.

Η 29χρονη Ελληνίδα είχε την ευκαιρία να φέρει μεγαλύτερη πίεση στην αντίπαλό της, προηγήθηκε 0-40, όμως η Κιρστέα με διαδοχικούς winners ανέτρεψε την κατάσταση, και στο 7ο set point πήρε το σετ με 6-2 σε 41 λεπτά.

Ίδια κακή εικόνα και στο 2ο σετ

Το 2ο σετ άρχισε, όπως και το πρώτο. Η Σάκκαρη συνέχισε στο ίδιο χωρίς ρυθμό παιχνίδι, η Κιρστέα πέτυχε break και διατηρώντας το σερβίς της έκανε το 2-0.
Η Σάκκαρη με love game κράτησε την επαφή στο σκορ (2-1), όμως συνέχισε να πετά break points, η Κιρστέα από το Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα, με την Κιρστέα να προηγείται 15-40 και να φθάνει στο 4ο break στον αγώνα μετά το 3o αβαντάζ ξέφυγε με 4-1.

H 6η ευκαιρία για break point από τη Σάκκαρη κατέληξε στο φιλέ για το 5-1, με την Κιρστέα αυτή τη φορά να φθάνει εύκολα σε διπλό match point, κλείνοντας το σετ με 6-1 και μαζί την πρόκριση στα προημιτελικά.



Πηγή gazzetta.gr