Κινητά στα σχολεία – Πότε θα πέφτει 5ημερη αποβολή - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Κινητά στα σχολεία – Πότε θα πέφτει 5ημερη αποβολή

26 Μαρτίου 2024 -

Τα τελευταία χρόνια αν και το υπουργείο Παιδείας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς γνωστοποιεί την διάταξη βάσει της οποίας απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματική η κατοχή και χρήση κινητών και smartwatch σε όλους τους χώρους του σχολείου εντούτοις παραμένει κενό γράμμα και οι μαθητές από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο κάνουν του κεφαλιού τους, αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Όπως προανήγγειλε πριν λίγες μέρες ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης επανεξετάζεται το πλαίσιο χρήσης των κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές στα σχολεία και μάλιστα αναμένεται να συνδεθεί και με ποινολόγιο για τους παραβάτες μαθητές που θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το κινητό εντός σχολικο΄ύ χώρου.

Σύμφωνα με τον υπουργό  «Υπάρχει απαγόρευση, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να δούμε ακριβώς το πλαίσιο των συνεπειών». Το ρεπορτάζ του Dnews δείχνει ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι οι μαθητές να εμπεδώσουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει ανοχή στη χρήση κινητού τηλεφώνου είτε εντός αιθούσης είτε στους χώρους του σχολείου. Η φιλοσοφία ανοχής της χρήσης κινητών εντός σχολείων θα τελειώσει και η  συμμόρφωση είναι μονόδρομος.

Σε ποιες περιπτώσεις θα πέφτει 5ημερη αποβολή

Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Dnews μιλώντας με πηγές του Υπουργείου, ένα από τα μέτρα που θα προβλεφθούν για το ποινόλογιο της χρήσης κινητών στα σχολεία είναι η 5ημερη αποβολή αλλά και η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος σε μαθητές που χρησιμοποιούν το κινητό τους για να κάνουν bullying ή να καταγράφουν προσωπικές στιγμές συμμαθητών τους και εν συνεχεία τους διαπομπεύουν.

Πηγή: dnews.gr