Κατήγγειλε τον πατέρα της επειδή απείλησε ότι θα σκοτώσει τη μητέρα της - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Κατήγγειλε τον πατέρα της επειδή απείλησε ότι θα σκοτώσει τη μητέρα της

13 Μαρτίου 2024 -

Την «κόλαση» των απειλών που βίωνε η μητέρα της από τον «τραμπούκο» πατέρα της, κατήγγειλε η κόρη του ζευγαριού μόλις λίγους μήνες μετά την ενηλικίωση της, με αποτέλεσμα ο άντρας να συλληφθεί και να καθίσει στο «σκαμνί» του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου .Η κόρη που μεγάλωσε σε ένα σπίτι με απειλές, ύβρεις και καθημερινούς καβγάδες, βλέποντας την μητέρα της να υποφέρει από τη συμπεριφορά του συζύγου της και να μην της επιτρέπεται ούτε να βγει έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν εκείνη που πέρασε την πόρτα του αστυνομικού τμήματος για να καταγγείλει το τελευταίο περιστατικό .

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμός από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την κατηγορία της απειλής της συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και του επιβλήθηκε, όπως πρωτόδικα, ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με αναστολή, υπό τον όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Σύμφωνα με την καταγγελία της 19χρονης, το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 2022, όταν η φοιτήτρια επέστρεφε από το πανεπιστήμιο και δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον αδελφό της, ο οποίος της έλεγε ότι ο πατέρας τους απειλεί να σκοτώσει την μητέρα τους. Την προηγούμενη ημέρα, το κορίτσι ήταν μπροστά σε ένα παρόμοιο περιστατικό βίας και αντίκρισε τον άντρα σε έξαλλη κατάσταση να απειλεί πως θα θάψει ζωντανή τη μητέρα της.

«Είχε απαγορεύσει στην μητέρα μου να βγαίνει από το σπίτι και να πηγαίνει στην εργασία της για δύο εβδομάδες. Η μητέρα μου ήταν συνέχεια κλεισμένη σε ένα δωμάτιο. Εκείνος ο καβγάς ξεκίνησε γιατί “τόλμησε” να βγει από το σπίτι για δουλειές. Μόλις γύρισε ο πατέρας μου έγινε χαμός. Θύμωσε πάρα πολύ, φώναζε, έβριζε και απειλούσε ότι θα την σκοτώσει. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, πραγματικά όμως αισθάνθηκα τρόμο», είπε η κοπέλα στο δικαστήριο με δάκρυα στα μάτια.

«Απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου οι γονείς μου τσακώνονται. Έχουν συμβεί πολλά άσχημα περιστατικά και όταν ήμουν μικρότερη και φοβήθηκα και εγώ πάρα πολύ», είπε με φωνή που έτρεμε.

«Πήγα στην αστυνομία γιατί ο πατέρας μου απαγόρευε στην μητέρα μου να βγει από το σπίτι για εβδομάδες και θα έπρεπε να βρει κάποια δικαιολογία. Φοβόταν, όπως και εγώ και τα αδέλφια μου», κατέθεσε.

Η μάρτυρας ανέφερε στο δικαστηρίου πως μετά την καταγγελία και το πρωτόδικο δικαστήριο οι γονείς της χώρισαν και πλέον δεν μένουν στην ίδια στέγη.

«Έκανε μήνυση και σώθηκα»

Με τη σειρά της η μητέρα της και θύμα του κατηγορουμένου, κατέθεσε πως ανέχτηκε για περισσότερα από δέκα χρόνια τη βίαιη συμπεριφορά του πρώην συζύγου της, ο οποίος, εκτός από απειλές, είχε ασκήσει και σωματική βία πολλές φορές σε βάρος της.

«Τα κρατούσα για πολλά χρόνια μέσα μου. Ευτυχώς η κόρη μου έκανε  και σώθηκα. Αυτός πάντα μου έλεγε ότι θα με σκοτώσει. Δύο εβδομάδες με κρατούσε στο σπίτι και δε με άφηνε να φύγω. Εκείνη την ημέρα με απείλησε και μου είπε “θα σε σκοτώσω, θα σε διώξω από το σπίτι”. Έλεγε τα χειρότερα πράγματα, μόνο από το μπαλκόνι που δε με πέταξε», ανέφερε.

Και συνέχισε: «Μέχρι να έρθουν οι αστυνομικοί φοβήθηκα ότι θα μου κάνει κακό και κλειδώθηκα στο δωμάτιο. Όλοι φοβόμασταν και αυτός διασκέδαζε».

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι η κόρη του έλεγε ψέματα στην αστυνομία και στο δικαστήριο επειδή δεν την άφηνε να βγαίνει έως αργά με τους φίλους της και ήταν αυστηρός πατέρας.

«Αυτά που είπανε είναι όλα ψέματα. Αγαπάω τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, δε θέλω να είμαι μακριά τους. Δεν είχα σκοπό να φοβηθούν. Ένας καβγάς ήταν επειδή δε μου μιλούσε και είχα νεύρα. Δεν έκλεισα στο σπίτι τη γυναίκα μου και την κόρη μου», ισχυρίστηκε.

 

Πηγή protothema.gr