Και επίσημα δωρεάν εξετάσεις και φάρμακα και σε όσους έχουν χρέη αλλά με «πλαφόν» στις οφειλές - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Και επίσημα δωρεάν εξετάσεις και φάρμακα και σε όσους έχουν χρέη αλλά με «πλαφόν» στις οφειλές

22 Μαρτίου 2024 -

Όπως ορίζεται δεν λαμβάνονται υπόψη για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας από τον e-Ε.Φ.Κ.Α., καθυστερούμενες, ληξιπρόθεσμες ή βεβαιωμένες βασικές οφειλές των ασφαλισμένων, μέχρι του οριζόμενου ποσού.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση ορίζεται ότι για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας από τον e-Ε.Φ.Κ.Α. δεν λαμβάνονται υπόψη καθυστερούμενες, ληξιπρόθεσμες ή βεβαιωμένες βασικές οφειλές προς τον e-Ε.Φ.Κ.Α. μέχρι του ποσού των 100 ευρώ. Οφειλές που υπερβαίνουν το προαναφερόμενο ποσό πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με εξόφληση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής, προκειμένου να χορηγηθεί ασφαλιστική ικανότητα.

Προτεινόμενη διάταξη :

«Στο άρθρο 41 του ν. 4387/2016 (Α’ 85), περί ασφαλιστικών εισφορών υγειονομικής περίθαλψης, προστίθεται παρ. 8Α ως εξής:
«8Α. Για τη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) δεν λαμβάνονται υπόψη καθυστερούμενες, ληξιπρόθεσμες ή βεβαιωμένες βασικές οφειλές του ασφαλισμένου στον e-Ε.Φ.Κ.Α μέχρι του ποσού των εκατό (100) ευρώ. Οφειλές που υπερβαίνουν το ποσό του πρώτου εδαφίου τακτοποιούνται με εξόφληση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής, προκειμένου να χορηγηθεί ασφαλιστική ικανότητα.».