Καιρός: Προ των πυλών νέο αφρικανικό μείγμα ζέστης και σκόνης - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
Καιρός: Προ των πυλών νέο αφρικανικό μείγμα ζέστης και σκόνης

Καιρός: Προ των πυλών νέο αφρικανικό μείγμα ζέστης και σκόνης

31 Μαρτίου 2024 -

Στον συνδυασμό ζέστης, παροδικών νεφώσεων, σκόνης και νοτιάδων που έρχεται, αναφέρεται ο Γιάννης Καλλιάνος ενώ για «νέα ”επίθεση” της Αφρικής» κάνει λόγο o , εξηγώντας παράλληλα, ότι ήπιος χειμώνας δεν σημαίνει βαρύ καλοκαίρι ή το αντίστροφο.

Τις επόμενες ώρες αναμένονται θερμές αέριες μάζες από τη Βόρεια Αφρική και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανεβεί η θερμοκρασία, τουλάχιστον κατά 12 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Καλλιάνος: Έρχεται συνδυασμός ζέστης, παροδικών νεφώσεων, σκόνης και νοτιάδων

Συνδυασμός ζέστης, παροδικών νεφώσεων, σκόνης και νοτιάδων έρχεται, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:
«ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΖΕΣΤΗΣ, ΠΑΡΟΔΙΚΩΝ ΝΕΦΩΣΕΩΝ, ΣΚΟΝΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΔΩΝ

Επειδή από την Κυριακή 31 Μαρτίου έως και την Τρίτη 2 Απριλίου αναμένεται μεταφορά θερμών αερίων μαζών από την Βόρεια Αφρική που θα ανεβάσει τον υδράργυρο κατά 12-14°C παραπάνω σε σχέση με τη μέση θερμοκρασιακή τιμή για την εποχή, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επόμενες ημέρες θα θυμίζουν προχωρημένη άνοιξη.

Που θα φτάσει επομένως η θερμοκρασία -στις 5 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας- το προσεχές τριήμερο που θα συνοδεύεται και από μεταφορά Αφρικανικής σκόνης η οποία θα προκαλέσει και θολούρα στην ατμόσφαιρα ;

* Κυριακή 31 Μαρτίου :

Αθήνα : 25-26°C
Θεσσαλονίκη : 24°C
Πάτρα : 24°C
Ηράκλειο : 25-26°C
Λάρισα : 28°C

* Δευτέρα 1 Απριλίου :

Αθήνα : 27-28°C
Θεσσαλονίκη : 25°C
Πάτρα : 25-26°C
Ηράκλειο : 25-26°C
Λάρισα : 29-30°C

* Τρίτη 2 Απριλίου :

Αθήνα : 28-29°C
Θεσσαλονίκη : 24-25°C
Πάτρα : 23°C
Ηράκλειο : 27-28°C (στα Χανιά τοπικά 29-30°C)
Λάρισα : 28°C

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ;

* Κυριακή 31 Μαρτίου :
Τοπικά στα πεδινά της Βοιωτίας & Φθιώτιδας : 29-30°C

* Δευτέρα 1 Απριλίου :
Τοπικά στα πεδινά της Βοιωτίας & Φθιώτιδας αλλά και στο εσωτερικό της Ρόδου : 30-31°C (στις περιοχές αυτές ίσως ακόμα πιο τοπικά και 32°C)

* Τρίτη 2 Απριλίου :
Τοπικά στα πεδινά της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας, της κεντρικής Εύβοιας αλλά και στο εσωτερικό της Ρόδου : 30-31°C (στις περιοχές αυτές, ίσως ακόμα πιο τοπικά και 32°C)

* Τετάρτη 3 Απριλίου :
Μόνο στο εσωτερικό της Ρόδου : 30-31°C
Προσοχή : Σημειώνεται ότι λόγω της Αφρικανικής σκόνης αλλά και των κατα περιόδους νεφώσεων που θα μειώσουν την ακτινοβολία, ίσως οι μέγιστες σε τοπικό επίπεδο διαφοροποιηθούν ελάχιστα και δεν αποκτήσουν παντού αυτές τις τιμές.

Καλή Κυριακή σε όλες και όλους σας!».


Μαρουσάκης: Νέα «επίθεση» της Αφρικής

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει ότι νέο αφρικανικό μείγμα ζέστης και σκόνης βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας «με τον Μάρτη στο τελείωμά του να θέλει να θυμίσει κάτι από Ιούνη επαληθεύοντας την λαϊκή παροιμία που μας λέει “και από Μάρτη… καλοκαίρι”. Και «πώς να μην μιλάμε για καλοκαίρι όταν τα θερμόμετρα τις επόμενες ημέρες» αναμένεται να φτάσουν ή και ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς κελσίου. «Και αν σε αυτή την παράμετρο προσθέσουμε και την αφρικανική σκόνη, τότε καταλαβαίνουμε το δύσκολο της όλης κατάστασης» προσθέτει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΝΕΑ “ΕΠΙΘΕΣΗ” ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Ένα νέο αφρικανικό μίγμα ζέστης – σκόνης βρίσκεται προ των πυλών της χώρας μας με τον Μάρτη…

Posted by Klearhos Marousakis on 



Πηγή protothema.gr