Ιταλία: Χορευτικό flash mob για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στη Ρώμη - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
Ιταλία: Χορευτικό flash mob για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στη Ρώμη

Ιταλία: Χορευτικό flash mob για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στη Ρώμη

15 Φεβρουαρίου 2024 -

Χθες το μεσημέρι, Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, δεκάδες ακτιβιστές και χορευτές συγκεντρώθηκαν στην Πιάτσα ντι Σπάνια της Ρώμης όπου προέβησαν σε επίδειξη στις νότες του Break the Chain και με πανό με την επιγραφή “χωρίς συναίνεση, είναι βιασμός”. Σκοπός του flash mob ήταν η ευαισθητοποίηση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που διοργανώνει η οργάνωση One Billion Rising από την θεατρική συγγραφέα Eve Ensler, γνωστή για το “Αιδοίων Μονόλογοι”. Από το 2013, κάθε 14 Φεβρουαρίου η συνάντηση λαμβάνει χώρα στους δρόμους και στις πλατείες 190 χωρών σε όλο τον κόσμο, συγκεντρώνοντας χιλιάδες ανθρώπους.

Μάστιγα η βία κατά των γυναικών στην Ιταλία: 15 γυναίκες δολοφονήθηκαν από την αρχή του έτους

“Υπάρχει μια λέξη που δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με τη λέξη αγάπη, αυτή η λέξη είναι βία”, δήλωσε η Luisa Rizzitelli, συντονίστρια του Ιταλικού τμήματος του κινήματος One Billion Rising. Στην εκδήλωση της Ρώμης συμμετείχαν και διάφορες ΜΚΟ, αλλά και η Διεθνής Αμνηστία.

H βία κατά των γυναικών αποτελεί μάστιγα στην Ιταλία, όπως δυστυχώς μεταδίδουμε συχνά. Από την αρχή του 2024, 15 γυναίκες έχουν ήδη δολοφονηθεί στη χώρα, ενώ σύμφωνα με το παρατηρητήριο του κινήματος “Non una di meno” τα άμεσα και προκαλούμενα θύματα της έμφυλης βίας το 2023 ανέρχονται στα 110.

Ανταπόκριση, Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής

Πηγή ertnews.gr