Η.Β: Με αναστολή προμήθειας όπλων φέρεται να προειδοποιεί το Ισραήλ ο Βρετανός ΥΠΕΞ αν δεν επιτρέψει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
Η.Β: Με αναστολή προμήθειας όπλων φέρεται να προειδοποιεί το Ισραήλ ο Βρετανός ΥΠΕΞ αν δεν επιτρέψει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Η.Β: Με αναστολή προμήθειας όπλων φέρεται να προειδοποιεί το Ισραήλ ο Βρετανός ΥΠΕΞ αν δεν επιτρέψει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

22 Μαρτίου 2024 -

Να αναστείλει την άδεια εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ αν δεν επιτραπεί περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα προειδοποιεί ο λόρδος Κάμερον σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Telegraph.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών φέρεται να έχει προειδοποιήσει τους Ισραηλινούς αξιωματούχους ότι θα μπορούσε να κηρυχθεί «εμπάργκο όπλων» στην Ευρώπη εάν το Ισραήλ συνεχίσει να απαγορεύει την πρόσβαση σε κρατούμενους, σύμφωνα με την εφημερίδα Yedioth Ahronoth .

Βρετανοί αξιωματούχοι φέρονται επίσης να ζήτησαν τώρα να επιτραπεί στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) να επισκεφθεί κρατούμενους της Χαμάς στο Ισραήλ για να διασφαλίσει την τήρηση του διεθνούς δικαίου.

Η “προειδοποίηση” του Λόρδου Κάμερον προς την ισραηλινή κυβέρνηση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων στα δυτικά έθνη να αποτρέψουν την εκτυλισσόμενη ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα.

Επίσης ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Τζάστιν Ουέλμπι είπε ότι το διεθνές δίκαιο απαιτεί «ταχεία και απρόσκοπτη» διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους αμάχους, αλλά κατηγόρησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι εμποδίζει την πρόσβαση.

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Πηγή ertnews.gr