Ηράκλειο: Λογαριασμός νερού “εκτινάχθηκε” από το 90 στα… 590 ευρώ - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ηράκλειο: Λογαριασμός νερού “εκτινάχθηκε” από το 90 στα… 590 ευρώ

21 Μαρτίου 2024 -

Αναβρασμός και μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην περιοχή των Βασιλειών  του Δήμου Ηρακλείου, όπου οι κάτοικοι λαμβάνουν φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΗ από το περασμένο φθινόπωρο.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του κ. Αλφρέδου Ευθυμίου ο οποίος αναφέρει στο Cretalive ότι ο λογαριασμός “εκτινάχθηκε” από τα 90 ευρώ στα 590 ευρώ, κάνοντας παράλληλα λόγο για «εξωφρενικές χρεώσεις».

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, η ΔΕΥΑΗ αντιτείνει ότι μπορούν να εξοφλήσουν τα ποσά των λογαριασμών σε δόσεις ωστόσο η πρακτική αυτή δε λύνει ουσιαστικά το ζήτημα. Μάλιστα με ένσταση που κατέθεσαν σήμερα προς την ΔΕΥΑΗ με αριθμό πρωτοκόλλου 4101/21.03.2024 ζητούν «να δοθεί λύση σε σχέση με τα υδρόμετρα και το κόστος των λογαριασμών».

«Θεωρούμε ότι τα υδρόμετρα μας δεν λειτουργούν σωστά. Αμφισβητούμε τα κυβικά μέτρα νερού που έχουν καταγραφεί, το αν ήταν τα υδρόμετρα αρχικά μηδενισμένα όπως και το αν γράφουνε παράλληλα με το νερό και τον αέρα που περνά.
Σύμφωνα με τα παραπάνω αμφισβητούμε τελικά τους λογαριασμούς που μας έχουν σταλεί και κάνουμε ένσταση. Ζητάμε από την ΔΕΥΑΗ να βρει έναν αξιόπιστο τρόπο να ελέγξει τα αμφισβητούμενα υδρόμετρα. Μέχρι να ξεκαθαριστεί τι γίνεται ζητάμε να παγώσουν οι λογαριασμοί μας. Να αλλαχτούν τα ελλαττωματικά υδρόμετρα και να καλυφθούν οι λογαριασμοί μέχρι την αλλαγή τους με βάση τα ποσά που πληρώναμε τους μήνες αυτούς με τα παλιά δεδομένα. Επίσης τονίζουμε το γεγονός ότι έχει καταγγελθεί από επαγγελματίες υδραυλικούς εγκαταστάτες μόνιμους της περιοχής μας ότι κατά τη διάρκεια πολλών επισκευών του δικτύου σας πρόσφατα, έχει εισέλθει αέρας χωρίς να υπάρχουν ανά διαστήματα τρόποι διαφυγής/ εξαγωγής του με αποτέλεσμα ο αέρας αυτός να αυξάνει πλασματικά, αδικαιολόγητα και παράνομα τη κατανάλωση σε κυβικά με προφανές αποτέλεσμα την υπερχρέωση των λογαριασμών μας» αναφέρεται συγκεκριμένα στην ένσταση που κατατέθηκε στη ΔΕΥΑΗ ενώ παρόμοιο έγγραφο αναμένεται να κατατεθεί από τους κατοίκους των Βασιλειών και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

enstasi deyai

 

enstasi....

Επίσης χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της κας. Πολυτίμης Πρίφτη η οποία αναφέρει πως σε παρόμοιο σπίτι που διατηρεί τόσο στις Βασιλειές Ηρακλείου όσο και στις Γούρνες Χερσονήσου με παρόμοια κατανάλωση και τα ίδια άτομα να μένουν και στα δύο σπίτια στις Γούρνες ο μεγαλύτερος λογαριασμός είναι 30 ευρώ ενώ στις Βασιλειές, από όπου έλειπε όλο το καλοκαίρι εφόσον διέμενε αλλού και το σπίτι ήταν κλειστό, ο λογαριασμός το φθινόπωρο ήρθε… 600 ευρώ ενώ ο τελευταίος λογαριασμός της ΔΕΥΑΗ είναι… 945 ευρώ.

 

«Δεν έχουν έρθει ποτέ τέτοιοι λογαριασμοί. Έχω 32 χρόνων λογαριασμούς» αναφέρει αγανακτισμένη η κα. Πρίφτη.

Εν κατακλείδι, οι 70 κάτοικοι των Βασιλειών ζητούν απαντήσεις αναφορικά με την «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτηρίζουν, «τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΗ καθώς και για ποιον λόγο ήρθαν συλλήβδην τόσο τεράστιες χρεώσεις» αναφέρει ο κ. Αλφρέδος Ευθυμίου.

Πηγή: cretalive.gr