Ημιμαραθώνιος Κρήτης: η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού επιστρέφει - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Ημιμαραθώνιος Κρήτης: η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού επιστρέφει

2 Δεκεμβρίου 2023 -

Πυρετός προετοιμασίας για την μεγάλη αθλητική διοργάνωση της Κρήτης τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης που θα διεξαχθεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που προάγει τον μαζικό αθλητισμό και τον πολιτισμό. Την ερχόμενη Κυριακή στο Αρκαλοχώρι αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 3.500 αθλητές από 40 χώρες που θα πάρουν μέρους στους αγώνες των 21 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης στις 9:10 το πρωί, των 10 χιλιομέτρων με εκκίνηση στις 8:50 το πρωί, των 5 χιλ. με εκκίνηση στις 12:10 το μεσημέρι, των 1.000 μέτρων για παιδιά με εκκίνηση στις 9:15, καθώς και του αγώνα ΑΜΕΑ στις 12:40.

Η διοργάνωση που στηρίζει οικονομικά τα παιδικά χωριά SOS και τον πανελλήνιο σύλλογο «η καρδιά του παιδιού» πραγματοποιείται από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου (ΑΘΛΗ.Σ.Υ) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος και των πολιτιστικών συλλόγων Αρκαλοχωρίου, Βόνης, Θραψανού, Γαλατά, Χουμερίου και Ζωφόρων. Η αθλητική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπως αναφέρει το cretapost.gr.

Σήμερα στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργος Πιτσούλης, ο αντιδήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Κώστας Αραβιάκης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου Γιώργος Αλεβυζάκης και οι αθλητές Csere Gaspar από την Ουγγαρία, Lysanne Wilkens από την Ολλανδία, Mateusz Kaczor από την Πολωνία, Χριστόφορος Πρωτόπαππας από την Κύπρο και Σόνια Τσεκίνη από το Άργος.

Σε δηλώσεις που έγιναν αναφέρθηκαν:

Αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης: «Την Κυριακή 1η Οκτωβρίου η «καρδιά» του αθλητισμού χτυπά στο Αρκαλοχώρι, με τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, που αποτελεί πλέον θεσμό στις δρομικές διοργανώσεις καθώς προσελκύει αθλητές από όλο τον κόσμο. Οι χιλιάδες συμμετοχές των αθλητών όλων των ηλικιών επιβεβαιώνουν τη σημαντικότητα που διαδραματίζει ο μαζικός αθλητισμός στην καθημερινότητα των πολιτών. Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους που συμβάλλουν στον επιτυχημένο αυτό αθλητικό θεσμό και ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές γιατί χωρίς την παρουσία τους δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθούν οι αγώνες. Ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε και στηρίζουμε αυτή τη σημαντική αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου που εμπλουτίζει τα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας. Καλούμε μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν να τρέξουν να περπατήσουν να στηρίξουν και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των δρομέων».