Κατώτατος μισθός: Την Τετάρτη αναμένεται η ανακοίνωση της αύξησης – Εργατολόγος εξηγεί ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Κατώτατος μισθός: Την Τετάρτη αναμένεται η ανακοίνωση της αύξησης – Εργατολόγος εξηγεί ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο

26 Μαρτίου 2024 -

Την Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού και πιο ρεαλιστικό είναι το σενάριο να είναι κοντά στα 820 ευρώ όπως ανακοίνωσε η εργατολόγος  Άσπα Παπαθανασοπούλου.

Είναι κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους εργαζόμενους που αμείβονται με τη Συλλογική σύμβαση εργασίας και κατ’ επέκταση αναμένουν την αύξηση του εισοδήματός τους, σε συνδυασμό με την πολύ μεγάλη δυσκολία αντιμετώπισης καθημερινών αναγκών διαβίωσης.

Να πούμε βεβαίως ότι αυτό σε σχέση με τις μεσαίες ή μικρές επιχειρήσεις αποτελεί μία επιβάρυνση και αν ληφθούν υπόψη και οι ανάγκες των εργαζομένων και αντιστοίχως οι δυνατότητες των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, θα πρέπει να σταθμιστεί κάπου, σε ένα έμμεσο σημείο, χωρίς να χάνουν οι εργαζόμενοι και χωρίς να επιβαρύνονται οι εργοδότες.

  • Νομίζω ότι μια αύξηση γύρω στα 830 μικτά είναι επίσης ένα ρεαλιστικό σενάριο, και αυτή η αύξηση θα υπολογίζεται επί 14 μισθούς, διευκρίνισε.
  • Η αύξηση του κατώτατου μισθού αφορά και 19 επιδόματα.

Αφορά στα επιδόματα τα οποία καθορίζονται με βάση το ύψος του κατώτατου μισθού, επιδόματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, επιδόματα ανθρώπων με πολύ χαμηλό εισόδημα, ακόμη και τα επιδόματα ατόμων με βαριές αναπηρίες από τον ΟΠΕΚΑ. Όσα εξαρτώνται από το ύψος του κατώτατου μισθού, αντιστοίχως θα αναπροσαρμοστούν.

Επίσης η αύξηση αφορά και τα επιδόματα που καταβάλλονται στους εργαζόμενους, τα οποία είναι ποσοστιαία και αντιστοίχως η κατηγορία αυτή επηρεάζεται και από την από την προσμέτρηση των τριετιών.

Έτσι έχουμε τώρα τις τριετίες, οι οποίες από τότε που πάγωσαν ξεκινούν με συμπλήρωση του υπολειπόμενου χρόνου να φαίνονται στον μισθό.

 

Πηγή ertnews.gr