Εξοικονομώ – Αλλάζω συσκευή: Eπιδότηση έως 10.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Εξοικονομώ – Αλλάζω συσκευή: Eπιδότηση έως 10.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις

7 Μαρτίου 2024 -

Τη δυνατότητα να λάβουν επιδότηση έως 10.000 ευρώ έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, για την εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικότερου εξοπλισμού, μέσω του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις».

Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις ενισχύονται με σκοπό την εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικού εξοπλισμού, όπως συστήματα θέρμανσης με χρήση αντλιών θερμότητας, ηλιακής θέρμανσης, έξυπνες συσκευές μέτρησης της καταναλισκόμενης ενέργειας και λοιπές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

Παράλληλα, καλύπτονται δαπάνες που αφορούν σε σχετικές υπηρεσίες, π.χ. το κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης, παραμετροποίησης του νέου εξοπλισμού, ο ενεργειακός έλεγχος, κ.ά.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 105,6 εκατ. ευρώ υποβάλλονται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος ΕΔΩ και δρομολογούνται με τη μέθοδο της άμεσης αξιολόγησης (First in-First out).

  • Οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις με μέγιστο προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών ύψους 20.000 ευρώ, με το ποσοστό της αντίστοιχης ενίσχυσης να διαμορφώνεται στο 50% αυτών, δηλαδή μέχρι 10.000 ευρώ.
  • Οι μεσαίες και οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις με μέγιστο προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών ύψους 25.000 ευρώ, με το ποσοστό της αντίστοιχης ενίσχυσης να φτάνει στο 40% αυτών, δύνανται δηλαδή να λάβουν ενίσχυση, επίσης, μέχρι 10.000 ευρώ.
Eksikonomo-epixeiriseis.jpg
Εξοικονομώ ΕπιχειρώνταςΥΠΕΝ