Εντυπωσιακή άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών πεζοναυτών στα χιόνια της Πιερίας - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
Εντυπωσιακή άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών πεζοναυτών στα χιόνια της Πιερίας

Εντυπωσιακή άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών πεζοναυτών στα χιόνια της Πιερίας

16 Φεβρουαρίου 2024 -

Ολοκληρώθηκε σήμερα η συνεκπαίδευση δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων ΕλλάδαςΗνωμένων Πολιτειών που διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας, υπό τον συντονισμό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ , στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε προσωπικό και μέσα της ΔΕΠ και από αμερικανικής πλευράς προσωπικό και μέσα της 26th Marine Expeditionary Unit.

Η συνεκπαίδευση – η οποία αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα – αφορούσε σε αντικείμενα ορεινού αγώνα και διαβίωσης σε χιονοσκεπείς περιοχές (Cold Weather Training and Tactics) και συνέβαλε στην επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και στην βελτίωση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των ελληνικών και αμερικανικών συμμετεχουσών Ενόπλων Δυνάμεων.

H εν λόγω δραστηριότητα αποδεικνύει εμπράκτως την άριστη σχέση Ελλάδας και Η.Π.Α. σε στρατιωτικό επίπεδο και τη διαχρονική συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των Ειδικών Επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην προαγωγή της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, καταλήγει το ΓΕΕΘΑ στην ανακοίνωσή του.

Δείτε φωτογραφίες
marines_1__2_marines_1__9_marines_1__8_marines_1__7_marines_1__6_marines_1__11_marines_1__10_marines_1__1_marines_1__5_marines_1__4_marines_1__3_marines_1__2_

Πηγή protothema.gr