ΕΚΗ: Στάση εργασίας για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στην Κρήτη - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

ΕΚΗ: Στάση εργασίας για την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στην Κρήτη

2 Δεκεμβρίου 2023 -

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συνεχίζει  τις αγωνιστικές του δράσεις  ενάντια στη σοβαρή υποβάθμιση των δημόσιων μονάδων υγείας της περιοχής μας. Οι πολίτες, σύμφωνα και με τα  πρόσφατα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο ενάντια στον κίνδυνο κατάρρευσης του Βενιζελείου, φάνηκαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και τον περιορισμό της πρόσβασής τους σε δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Το ΕΚΗ σχεδιάζει  τις επόμενες κινήσεις του  από κοινού  τα υπόλοιπα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης και με τα Σωματεία του Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού Κρήτης, προκειμένου  να αναδειχθεί για μία ακόμα φορά η αγανάκτηση του λαού μας για την εικόνα που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι δομές της ΠΦΥ και το ΕΚΑΒ.

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου κηρύσσει στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι, προκειμένου οι εργαζόμενοι να έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Το ΕΚΗ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, να συμμετέχουν στην κινητοποίηση της 30ης Νοεμβρίου, καθώς η Δημόσια Υγεία είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.

Διεκδικούμε:

  • Να μην κλείσει, συγχωνευτεί, καταργηθεί, κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Όχι στο νέο «υγειονομικό χάρτη».
  • Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης. Ταυτόχρονη ανοικτή προκήρυξη ΟΛΩΝ των κενών θέσεων με κίνητρα και κατεπείγουσες διαδικασίες για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να εξασφαλισθούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς και να αντιστραφεί το κύμα παραιτήσεων.
  • Όχι στα μπαλώματα με μετακινήσεις (μεταξύ τμημάτων και μονάδων υγείας), προσλήψεις συμβασιούχων, ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι κοκ. Επικαιροποίηση οργανισμών νοσοκομείων.
  • Καμιά απόλυση συμβασιούχου, επικουρικού, εργολαβικού εργαζόμενου. Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές μορφές απασχόλησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις. . Όχι στην απόλυση των 1047 συμβασιούχων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ.
  • Άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών κρεβατιών.
  • Αυξήσεις μισθών υγειονομικών σε επίπεδα που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες. Επαναφορά 13ου -14ου μισθού. Αύξηση αποζημίωσης εφημεριών με αυτοτελή φορολόγηση τακτικών και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και της υγείας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση πληρωμών ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων. Δωρεάν ολοήμερη λειτουργία δημόσιων δομών υγείας. Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τον προσωπικό γιατρό. Όχι στην εφαρμογή του νόμου Γκάγκα που καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ.
  • Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) υγείας. Όχι σε παραχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων δομών υγείας σε ιδιώτες.Καμία εμπλοκή ιδιωτών και επιχειρηματιών της υγείας σε εργαστήρια και μηχανήματα των δημόσιων νοσοκομείων.Όχι στη μεταφορά ασθενών από τις δημόσιες στις ιδιωτικές κλινικές. Όχι στο “νέο ΕΣΥ “.
  • Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με προσλήψεις γιατρών όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και όλου του αναγκαίου λοιπού προσωπικού.

Content retrieved from: https://antilalospress.gr/Articles/eki-stasi-ergasias-gia-tin-upovathmisi-tis-dimosias-ugeias-stin-kriti.