Γκαμπόν: Τουλάχιστον πέντε νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε υπεράκτια εξέδρα άντλησης πετρελαίου - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
Γκαμπόν: Τουλάχιστον πέντε νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε υπεράκτια εξέδρα άντλησης πετρελαίου

Γκαμπόν: Τουλάχιστον πέντε νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε υπεράκτια εξέδρα άντλησης πετρελαίου

22 Μαρτίου 2024 -

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Τετάρτη σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου στα ανοικτά των ακτών της Γκαμπόν, ανακοίνωσε σήμερα η διαχειρίστρια εταιρεία Perenco Oil & Gas.

Το υπουργείου Πετρελαίου της Γκαμπόν έκανε λόγο το πρωί για τέσσερις νεκρούς, έναν αγνοούμενο και δύο τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

«Με θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο πέντε ανθρώπων. Παρά την ολονύχτια έρευνα, η τύχη ενός ανθρώπου εξακολουθεί να αγνοείται», ανακοίνωσε απόψε η γαλλοβρετανική εταιρεία Perenco.

Σε προηγούμενη ενημέρωση, η Perenco είχε διευκρινίσει πως 12 άνθρωποι βρίσκονταν στην εξέδρα την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά. Επτά εξ αυτών την εγκατέλειψαν, συμπεριλαμβανομένων δύο τραυματιών, ενώ καταβάλλονταν προσπάθειες για τον εντοπισμό πέντε αγνοουμένων.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια εργασιών στην υπεράκτια εξέδρα άντλησης πετρελαίου, η οποία βρίσκεται στα ανοικτά του τερματικού σταθμού της Τσαταμπά, στη νοτιοανατολική Γκαμπόν.

«Αυτή η τραγωδία» είναι «η χειρότερη στα χρονικά της εξόρυξης πετρελαίου στη χώρα μας», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Μαρσέλ Αμπεκέ, διαβεβαιώνοντας ότι «θα χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες που οδήγησαν στο δυστύχημα» και ακολούθως θα ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν ανάλογες τραγωδίες στο μέλλον.

Πηγή ertnews.gr