Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα για τις ρατσιστικές δημοσιεύσεις σε βάρος της Άγια Νακαμουρά που ίσως τραγουδήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα για τις ρατσιστικές δημοσιεύσεις σε βάρος της Άγια Νακαμουρά που ίσως τραγουδήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα για τις ρατσιστικές δημοσιεύσεις σε βάρος της Άγια Νακαμουρά που ίσως τραγουδήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

16 Μαρτίου 2024 -

Μια Γαλλίδα τραγουδίστρια με καταγωγή από το Μαλί, η Άγια Νακαμουρά ενδέχεται να ερμηνεύσειΕντίθ Πιαφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ακροδεξιά  απορρίπτει μετά βδελυγμίας το σενάριο, ενώ διατάχθηκε εισαγγελική έρευνα για δημοσιεύσεις ρατσιστικού χαρακτήρα σε βάρος της καλλιτέχνιδας.

Η Άγια Νακαμουρά, η δημοφιλέστερη γαλλόφωνη καλλιτέχνιδα παγκοσμίως, αναμένεται να τραγουδήσει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, ωστόσο το μίσος ξεχειλίζει στα κοινωνικά δίκτυα, μίσος που τροφοδοτείται από την Ακροδεξιά.

Το γαλλικό περιοδικό L’Express έγραψε στα τέλη Φεβρουάριου ότι ο Μακρόν ζήτησε από την 28χρονη τραγουδίστρια να ερμηνεύσει Πιάφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών. Κάτι που δεν άρεσε καθόλου στους ακροδεξιούς, που ξεσηκώθηκαν λέγοντας  ότι δεν πρόκειται για αληθινή Γαλλίδα.

H ανεψιά της Μαρίν Λε Πεν και υποψήφια στις ευρωεκλογές με το ανταγωνιστικό προς την θεία της και ακόμα πιο ακροδεξιό κόμμα του Ερίκ Ζεμούρ, η Μαριόν Μαρεσάλ, εκτιμά ότι η Άγια δεν μιλάει γαλλικά.

Στη συζήτηση παρενέβη ο εισαγγελέας και διέταξε έρευνα, ενώ καθαρή θέση υπερ. της νεαρής ράπερ πήρε η υπουργός Πολιτισμού, Ρασιντά Ντατί.

Πηγή ertnews.gr