Γαλικία – τοπικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη του Λαϊκού Κόμματος για τέταρτη τετραετία  - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
Γαλικία - τοπικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη του Λαϊκού Κόμματος για τέταρτη τετραετία 

Γαλικία – τοπικές εκλογές: Ξεκάθαρη νίκη του Λαϊκού Κόμματος για τέταρτη τετραετία 

19 Φεβρουαρίου 2024 -

Στα ισπανικά ΜΜΕ κυριαρχεί το θέμα των εκλογών της Κυριακής στην Αυτονομία της Γαλικίας στην ΒΔ Ισπανία, όπου το Λαϊκό Κόμμα εξασφάλισε εκ νέου απόλυτη πλειοψηφία. Είναι η τέταρτη φορά που το Λαϊκό Κόμμα έρχεται πρώτο στην γενέτειρα του Αλμπέρτο Νιούνεθ Φεϊχό, ηγέτη του Λαϊκού Κόμματος. 

Aνταπόκριση: Δώρα Μακρή

Με ποσοστό 47,36% το Λαϊκό Κόμμα εκλέγει 40 τοπικούς βουλευτές με απόλυτη πλειοψηφία τις 38 έδρες, παρότι έχασε 2 έδρες από τις προηγούμενες εκλογές. Ακολουθεί το εθνικιστικό αριστερό κόμμα BNG με ποσοστό 31,57% και 25 έδρες , το οποίο είχε εντυπωσιακή άνοδο με επιπλέον 6 έδρες. Το σοσιαλιστικό κόμμα PSdeG-PSOE υπέστη ήττα αφού έχασε 5 έδρες από τις προηγούμενες εκλογές και έφερε ποσοστό 14,04% και 9 έδρες και τέλος ένα νεοεμφανιζόμενο τοπικό κόμμα της πόλης Ουρένσε το DO που εξασφάλισε μία έδρα και μπαίνει στο τοπικό κοινοβούλιο.

Η Γαλικία , περιοχή της Ισπανίας με 2,6 εκατομμύρια πληθυσμό, ψηφίζει παραδοσιακά Λαϊκό Κόμμα και το 100% των αποτελεσμάτων και συμμετοχή 67,30% δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι ο Αλφόνσο Ρουέδα θα έχει μία σταθερή τετραετία. Αυτή την ώρα στα γραφεία του Λαϊκού Κόμματος βρίσκεται και ο Αλμπέρτο Νιούνεθ Φεϊχό, τοπικός ηγέτης επί τρεις τετραετίες στην Αυτονομία της Γαλικίας και συμμετέχει στην σύσκεψη για την ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος. 

Πηγή ertnews.gr