Βρούτσης: «Να συνεργαστούμε όλοι για έναν υγιή αθλητισμό» - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
Βρούτσης: «Να συνεργαστούμε όλοι για έναν υγιή αθλητισμό»

Βρούτσης: «Να συνεργαστούμε όλοι για έναν υγιή αθλητισμό»

20 Φεβρουαρίου 2024 -

 

Στο Ηράκλειο της Κρήτης βρέθηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, μετά από πρόσκληση της ΕΟΚ, προκειμένου να παρακολουθήσει δια ζώσης τους τελικούς του Κυπέλλου Μπάσκετ σε άνδρες και γυναίκες, που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο “Δύο Αοράκια”.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του τελικού των γυναικών και την απονομή του τροπαίου στον Παναθηναϊκό, ο κ. Βρούτσης επανέλαβε ότι στόχος της Πολιτείας είναι τα γήπεδα να ξαναγίνουν χώροι συνάντησης παρεών και οικογενειών, μακριά από κάθε βίαιη ενέργεια.

Παράλληλα, όμως, τόνισε είναι υποχρέωση όλων των εμπλεκομένων -παραγόντων, αθλητών, θεσμικών εκπροσώπων- να συνεργαστούν και να γίνουν “ασπίδα” για έναν υγιή αθλητισμό, απαλλαγμένο από τις παθογένειες του παρελθόντος.

Η δήλωση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού:

«Εδώ, στο Ηράκλειο της Κρήτης, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει δημιουργήσει μία γιορτή του μπάσκετ και είμαστε χαρούμενοι όσοι συμμετέχουμε.

Όλα πήγαν περίφημα στον τελικό των γυναικών. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο και στις δύο φιναλίστ ομάδες, του Παναθηναϊκού και των Εσπερίδων, και θερμά συγχαρητήρια στα κορίτσια του Παναθηναϊκού για την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Τα γήπεδα πρέπει να ξαναγίνουν χώροι συνάντησης των παρεών και των οικογενειών. Με θέρμη να υποστηρίζουμε όλοι τις ομάδες μας, μακριά από κάθε βίαιη ενέργεια που αμαυρώνει τον αθλητισμό.

Η Πολιτεία, με αποφασιστικότητα, έπραξε και θα συνεχίσει να πράττει το χρέος της για την αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας.

Τώρα, όμως, είναι η ώρα να γίνουμε όλοι ασπίδα για υγιή αθλητισμό: παράγοντες, αθλητές, όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι, να συνεργαστούμε αρμονικά, για να παραδώσουμε τον αθλητισμό μας, απαλλαγμένο από τις παθογένειες του παρελθόντος, στις επόμενες γενιές».

Πηγή ertnews.gr