Απέλαση μεταναστών μετά πληρωμής στη Βρετανία - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Απέλαση μεταναστών μετά πληρωμής στη Βρετανία

13 Μαρτίου 2024 -

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα πληρώνει 3.000 λίρες σε αιτούντες άσυλο των οποίων η αίτηση απορρίφθηκε προκειμένου να μεταβούν στην Ρουάντα.

Η συμφωνία θα είναι σε εθελοντική βάση και είναι ξεχωριστή από το πρόγραμμα απέλασης που έχει «παγώσει» καθώς κρίθηκε από τα δικαστήρια της χώρας ως «μη ασφαλές».

Η νέα συμφωνία είναι παραλλαγή μιας ήδη υπάρχουσας που δίνει το ίδιο ποσό στους μετανάστες να επιστρέψουν στη χώρα από την οποία ήρθαν στη Βρετανία παράτυπα.

Απαντώντας στην τελευταία ανακοίνωση της κυβέρνησης, ο σκιώδης υπουργός μετανάστευσης των Εργατικών Στίβεν Κίννοκ δήλωσε: «Ακόμη και οι υπουργοί της κυβέρνησης αναγνωρίζουν τελικά ότι το σχέδιό τους για τη Ρουάντα δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας, οπότε καταφεύγουν στο να πληρώνουν ανθρώπους για να πάνε εκεί».

Η κυβέρνηση έχει επικαιροποιήσει το νόμο Ρουάντα προκειμένου να ξεπεράσει τη νομική σκόπελο. Ο νόμος βρίσκεται στην διαδικασία εξέτασης της Άνω και Κάτω Βουλής έχοντας ήδη απορριφθεί από τη Βουλή των Λορδων ενώ επιστρέφει για εξέταση την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση το νομοσχέδιο θα επικυρωθεί οσονούπω και η κυβέρνηση ευελπιστεί να το θέσει σε λειτουργία, δηλαδή να στείλει την πρώτη πτήση ή πτήσεις με μετανάστες στη Ρουάντα πριν τις επερχόμενες γενικές εκλογές.

Πηγή: ertnews.gr