Αλβανία: Ο Άντονι Μπλίνκεν επισκέπτεται  πρώτη φορά τα Τίρανα - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
 Αλβανία: Ο Άντονι Μπλίνκεν επισκέπτεται  πρώτη φορά τα Τίρανα

 Αλβανία: Ο Άντονι Μπλίνκεν επισκέπτεται  πρώτη φορά τα Τίρανα

15 Φεβρουαρίου 2024 -

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν κατά την επίσκεψη του σήμερα στα Τίρανα, όπου θα μείνει για περισσότερες από οκτώ ώρες, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Μπαϊράμ Μπέγκαι, και τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα με τον οποίο στη συνέχεια θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

 Η συνάντηση και η συνέντευξη Τύπου έχουν προγραμματιστεί για τις 16:00-19:00.

 Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στα Τίρανα, όπου αναμένεται να φτάσει γύρω στις 11:00, ο κ. Blinken θα συναντηθεί επίσης με μια ομάδα περίπου 100 νέων που έχουν σπουδάσει σε προγράμματα που προσφέρονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως το Fulbright και το International Leadership Visitor Program , IVLP.

Η Γιούρι Κιμ, Πρώην πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλβανία,  Αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσειςδήλωσε ότι η επίσκεψη του Antony Blinken στην Αλβανία θα επικεντρωθεί «στο μέλλον της Αλβανίας, το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων και της Ευρώπης”.

«Η επίσκεψη πραγματοποιείται καθώς μπήκαμε στη δεύτερη 100η επέτειο των σχέσεων ΗΠΑ-Αλβανίας και σε μια στιγμή που θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τους Αλβανούς για τον ρόλο τους ως συμπροέδρων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από το 2022 έως το 2023. Η Αλβανία είναι τώρα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», τόνισε η Yuri Kim.

Πηγή: Top Channel

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Πηγή ertnews.gr