Ακρίβεια: Μειώσεις τιμών σε 100 προϊόντα εμμήνου ρύσεως – Τι δηλώνει ο Σκρεκας – Οικονομικός Ταχυδρόμος - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
Ακρίβεια: Μειώσεις τιμών σε 100 προϊόντα εμμήνου ρύσεως – Τι δηλώνει ο Σκρεκας

Ακρίβεια: Μειώσεις τιμών σε 100 προϊόντα εμμήνου ρύσεως – Τι δηλώνει ο Σκρεκας – Οικονομικός Ταχυδρόμος

21 Μαρτίου 2024 -

Μεσοσταθμική μείωση 17% στις αρχικές τιμές σε 100 προϊόντα εμμήνου ρύσεως καταγράφεται, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, από σήμερα Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024.

Μάρμαρα Παυλίδη: Επιχειρείται μπλόκο στη συγχώνευση με προσφυγή στο υπ. Ανάπτυξης

Όπως αναφέρει το υπουργείο, τα προϊόντα αυτά προστίθενται στις κατηγορίες εκείνες που από την 1η Μαρτίου – όπως είχε προαναγγελθεί από τον Υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα – εντάσσονται στην παρέμβαση που περιορίζει τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών στα σούπερ μάρκετ κατά 30% και μεταφέρει το ανάλογο όφελος στον καταναλωτή.

Σημειώνεται ακόμα ότι από την 1η Μαρτίου 2024, ημέρα έναρξης των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, 4.014 καταναλωτικά αγαθά βασικών κατηγοριών έχουν μειωμένες αρχικές τιμές που κυμαίνονται μεσοσταθμικά 15% – 17%.

«Τα μέτρα που έχουμε λάβει έχουν αρχίσει να αποδίδουν»

«Συνεχίζουμε με αμείωτη αποφασιστικότητα και ένταση τη μάχη για την καταπολέμηση της ακρίβειας και στηρίζουμε όλες τις οικογένειες στην Ελλάδα με  δραστικά, διαρθρωτικά και μόνιμου χαρακτήρα μέτρα», ανέφερε σε σχετική του δήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. «Από σήμερα, όλοι οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθεύονται και προϊόντα εμμήνου ρύσεως σε πιο προσιτές τιμές. Τα μέτρα που έχουμε λάβει έχουν αρχίσει να αποδίδουν, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Η διόρθωση χρόνιων στρεβλώσεων στο εμπόριο που αποσκοπούν στην προστασία του καταναλωτή και την περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού είναι οι βασικές μας προτεραιότητες».

Πηγή ot.gr