Ένθετο Γεωργία: Αντιγηραντική κρέμα από… απόβλητα με τη βοήθεια μικροφυκών - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C
Ένθετο Γεωργία: Αντιγηραντική κρέμα από… απόβλητα με τη βοήθεια μικροφυκών

Ένθετο Γεωργία: Αντιγηραντική κρέμα από… απόβλητα με τη βοήθεια μικροφυκών

23 Μαρτίου 2024 -

Με το βλέμμα στραμμένο στην εποχή της κυκλικής και βιώσιμης οικονομίας βρίσκεται ο ΕΛΓΟ-Δήμητρα. Ερευνητές του Εργαστηρίου Διαχείρισης Αποβλήτων και Βιοδιεργασιών δημιούργησαν κρέμα με αντιγηραντική δράση καλλιεργώντας μικροφύκη σε απόβλητα της βιομηχανίας τροφίμωνενώ διαπίστωσαν ότι χάρη σε αυτά οι ρύποι καθαρίστηκαν πλήρως.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Πειραματική σύζευξη μονάδας βιοαερίου με θερμοκήπιο στη Χαλκιδική

Παράδειγμα κυκλικής οικονομίας μπορεί να αποτελέσει η πειραματική σύζευξη μονάδας βιοαερίου με θερμοκήπιο στη Νέα Τένεδο Χαλκιδικής. Επιτρέπει στην πλεονάζουσα θερμική ενέργεια της μονάδας να αξιοποιείται για τις ανάγκες του θερμοκηπίου ενώ τα υπολείμματα της καλλιέργειας ντομάτας τροφοδοτούν τη μονάδα βιοαερίου με πρώτη ύλη. Ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα είναι οι ερευνητές του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, που σημειώνουν ότι οι αγρότες μπορούν να βγουν ωφελημένοι γιατί θα δουν το κόστος παραγωγής τους, με τη δωρεάν θέρμανση, να μειώνεται κάθετα.

Με… GPS καταγράφεται το ταξίδι των χελιών από τη Βιστωνίδα στην Καραϊβική

Ερευνητές του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ καταγράφουν με ειδικές δορυφορικές συσκευές GPS το ταξίδι των χελιών από την Λίμνη Βιστωνίδα προς την θάλασσα των Σαργασσών της Καραϊβικής. Σκοπός των επιστημόνων είναι να μελετήσουν την πορεία και την αναπαραγωγική μετανάστευση του Ευρωπαϊκού χελιού, που αποτελεί είδος προς εξαφάνιση προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την προστασία του.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή ertnews.gr