Για το μπέιζμπολ/σόφτμπολ, το κρίκετ και το λακρός θα πρόκειται για την επιστροφή τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.
Το ποδόσφαιρο και το σκουός θα κάνουν το ντεμπούτο τους στη διοργάνωση του 2028.
«Η επιλογή αυτών των πέντε νέων αθλημάτων είναι σύμφωνη με την αμερικανική αθλητική κουλτούρα και θα παρουσιάσει τα εμβληματικά αθλήματα των ΗΠΑ στον κόσμο, ενώ θα φέρει διεθνή αθλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα αθλήματα θα κάνουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 μοναδικούς», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και πρόσθεσε:
«Η ένταξή τους θα επιτρέψει στο Ολυμπιακό Κίνημα να συνεργαστεί με νέες κοινότητες αθλητών και φιλάθλων στις ΗΠΑ και παγκοσμίως».
Τα πέντε αθλήματα προτάθηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή των Αγώνων μόνο για το 2028, ενώ εξετάστηκαν από την Επιτροπή Ολυμπιακού Προγράμματος (OPC) προτού υποβληθούν στο Εκτελεστικό Συμβούλιο.
Πηγή: protothema.gr