Στο Νοσοκομείο με κατάγματα ο πρωταθλητής ποδηλασίας Γιόνας Βίνγκεγκαρντ από σφοδρή καραμπόλα με άλλους ποδηλάτες - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Στο Νοσοκομείο με κατάγματα ο πρωταθλητής ποδηλασίας Γιόνας Βίνγκεγκαρντ από σφοδρή καραμπόλα με άλλους ποδηλάτες

6 Απριλίου 2024 -

Ο κάτοχος του Γύρου της Γαλλίας Γιόνας Βίνγκεγκαρντ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα κατά τη διάρκεια του τέταρτου ετάπ του Γύρου της Χώρας των Βάσκων την Πέμπτη.

Η ποδηλατική του ομάδα, η Team Visma, δήλωσε ότι ο Δανός Βίνγκεγκαρντ υπέστη κάταγμα κλείδας, αρκετά σπασμένα πλευρά, πνευμονική θλάση και πνευμοθώρακα ή κατάρρευση πνεύμονα.

“Είναι σταθερή η κατάστασή του και πέρασε μια καλή νύχτα”, πρόσθεσε η ομάδα. “Παραμένει στο νοσοκομείο”.

Ο τραυματισμός του Vingegaard θέτει σε κίνδυνο την υπεράσπιση του τίτλου του στον Γύρο της Γαλλίας, με τον αγώνα να ξεκινά νωρίτερα φέτος στις 29 Ιουνίου λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η σύγκρουση έγινε περίπου 40 χιλιόμετρα πριν από το τέλος του ετάπ, καθώς οι αναβάτες έκαναν δεξιά στροφή σε μια κατάβαση, με τους συναθλητές του νικητές του Γκραν Τουρ, Primož Roglič και Remco Evenepoel, να εμπλέκονται επίσης.

Τηλεοπτικά πλάνα έδειξαν τον Vingegaard να απομακρύνεται με φορείο και να μπαίνει σε ασθενοφόρο.

Ο Evenepoel, νικητής της Vuelta a España του 2022, υπέστη επίσης κάταγμα κλείδας, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα του Quick-Step Pro Cycling Team, καθώς και κάταγμα δεξιάς ωμοπλάτης.

“Προφανώς τα σχέδιά μου για το σύντομο [εγγύς] μέλλον θα αλλάξουν, αλλά ελπίζω και πιστεύω ότι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι μου δεν θα αλλάξουν”, δήλωσε ο Evenepoel σε βίντεο που δημοσίευσε η ομάδα του στο X.

“Όλα θα πρέπει να είναι εντάξει με αυτό. Στη συνέχεια, πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς, αλλά και τον γιατρό της ομάδας, που με φρόντισαν τις τελευταίες ώρες και, φυσικά, θέλω να ευχηθώ σε όλους τους αναβάτες που ενεπλάκησαν στο ατύχημα τα καλύτερα, ταχεία ανάρρωση και ελπίζω να σας δω όλους σύντομα ξανά στο δρόμο”.

Η Quick-Step δήλωσε ότι ο Evenepoel θα ταξιδέψει στο Βέλγιο την Παρασκευή για να χειρουργηθεί στην κλείδα του.

Άλλοι τραυματισμοί που υπέστη από τη σύγκρουση περιλαμβάνουν ένα κάταγμα σπονδυλικής στήλης στον αυχένα και δύο στον θώρακα για τον αναβάτη της Team Emirates Jay Vine και διάσειση και κάταγμα στέρνου για τον Sean Quinn της EF Pro Cycling.

Πηγή: CNN
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Πηγή ertnews.gr