Σουηδία – Ελλάδα 1-2: Πρεμιέρα με το δεξί για την γαλανόλευκη - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Σουηδία – Ελλάδα 1-2: Πρεμιέρα με το δεξί για την γαλανόλευκη

8 Απριλίου 2024 -

Αν και χρειάστηκε τρία παιχνίδια κόντρα στην αδύναμη Σουηδία, η Ελλάδα πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 κάνοντας ιδανική πρεμιέρα στον πρώτο όμιλο της ζώνης Ευρώπης/Αφρικής.

Με το δεξί ξεκίνησε η Εθνική Ελλάδας το Billie Jean King Cup, επικρατώντας 2-1 της Σουηδίας στον πρώτο αγώνα του γκρουπ Α’ της ζώνης Ευρώπης/Αφρικής.

H Παπαμιχαήλ έδωσε το προβάδισμα

Στον πρώτο παιχνίδι του ζευγαριού Σουηδία – Ελλάδα αγωνίστηκαν οι Ρινάλντο Πέρσον με την Δέσποινα Παπαμιχαήλ. Η Ελληνίδα πήρε τη νίκη χωρίς να χάσει σετ με 6-4, 6-4 σε ένα ματς όπου πραγματοποίησε πέντε breaks, αλλά δέχθηκε τρία.

Η Παπαμιχαήλ στην αρχή του ματς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο (2-0), όμως με τρία σερί σετ πήρε προβάδισμα με 3-2. Στη συνέχεια η Ελληνίδα πέτυχε το break για το 5-3 και παρά το γεγονός ότι δέχθηκε break back, στο 10ο game έκλεισε το σετ για να πάρει το προβάδισμα στην αναμέτρηση.

Στο δεύτερο είχε αντίστοιχη έκβαση. Η Παπαμιχαήλ έκανε το break για το 5-3, αλλά η Πέρσον πήρε πίσω το… σπάσιμο για το 5-4. Τότε η Ελληνίδα με νέο break, το τρίτο συνεχόμενο στο σετ, έκανε το 6-4 για να πάρει το ματς και να δώσει το προβάδισμα στην Ελλάδα.

Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή η Γραμματικοπούλου

Στο δεύτερο παιχνίδι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αγωνίστηκε κόντρα στην Βίλντα Χένεμαν με στόχο να πάρει το δεύτερο ματς και να δώσει τη νίκη στην Ελλάδα. Η Ελληνίδα δεν τα κατάφερε και παρά το γεγονός ότι ισοφάρισε στα σετ δέχθηκε την ήττα με 4-6, 6-3, 4-6.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι η 27χρονη Ελληνίδα ξεκίνησε καλά τον αγώνα και προηγήθηκε με 2-0, όμως η Σουηδέζα πήρε τα επόμενα έξι από τα οκτώ games για να πάρει το πρώτο σετ με 6-4. Η Γραμματικοπούλου, όντας με την πλάτη στον τοίχο, κατάφερε να βγάλει αντίδραση και με τέσσερα breaks κατάφερε να κάνει το 6-3 και να στείλει το ματς σε τρίτο σετ.

Στο τελευταίο σετ του ματς η Γραμματικοπούλου δεν διατήρησε το ρυθμό της και δεχόμενη τρία breaks έναντι δύο που έκανε γνώρισε την ήττα και έδωσε παράταση στο ζευγάρι Σουηδία – Ελλάδα, στέλνοτας το σε τρίτο ματς.

Η… δουλειά τελείωσε στο διπλό

Στο τρίτο παιχνίδι για το Σουηδία – Ελλάδα αναμετρήθηκαν σε δυάδες οι Πέρσον με την Χένεμαν απέναντι στις Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου. Εκεί οι τενίστριες της «γαλανόλευκης» πήραν τη νίκη με 6-4, 7-5, δίνοντας τη νίκη στην Ελλάδα επί της Σουηδίας.

Αγωνιστικά το ματς είχε πολλά breaks εκατέρωθεν, τα οποία έκαναν τη διαφορά. Πιο συγκεκριμένα το ελληνικό συγκρότημα κατάφερε να κάνει πέντε breaks έναντι τριών του σουηδικού για να έρθει η ελληνική νίκη.

Πηγή gazzetta.gr