Αναβλήθηκε για το 2025 η δίκη για τη διπλή τραγωδία στον Γαλιανό δρόμο - antilalospress.gr
Μοίρες
+19°C

Αναβλήθηκε για το 2025 η δίκη για τη διπλή τραγωδία στον Γαλιανό δρόμο

5 Απριλίου 2024 -

Ο άδικος χαμός της άτυχης Όλγας και της κορούλας της είχε συνταράξει την τοπική κοινωνία.

Έχουν περάσει τρία και πλέον χρόνια από το φοβερό τροχαίο δυστύχημα στον Γαλιανό δρόμο – τον Ιανουάριο του 2021- όπου έχασε τη ζωή της η 37χρονη ανθυπαστυνόμος Όλγα Φραγκιαδάκη και η τρίχρονη κορούλα της Στέλλα.

Η τραγική είδηση είχε συνταράξει την τοπική κοινωνία που δεν μπορούσε να πιστέψει πως δύο ανθρώπινες ζωές άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά τους και ολόκληρη τη Μεσαρά.

Την περασμένη Δευτέρα 1 Απριλίου, αναμενόταν να διεξαχθεί η δίκη για το τροχαίο δυστύχημα, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, παρουσία της χαροκαμένης οικογένειας που συνεχίζει να θρηνεί τους δικούς της ανθρώπους και να περιμένει την δικαίωση για τον άδικο χαμό τους.

Η δίκη ωστόσο  πήρε αναβολή και αναμένεται η δικάσιμος στις 16 Ιανουαρίου 2025.

Να σημειωθεί ότι μητέρα και κόρη βρήκαν ακαριαίο θάνατο λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τους όταν το επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε από διερχόμενο αγροτικό, το οποίο  έπεσε πάνω τους σαν φονική βολίδα.

Κατηγορούμενος στην διπλή τραγωδία έχει παραπεμφθεί  να  δικαστεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή σε βάρος της 37χρονης ανθυπαστυνόμου και της 3χρονης κορούλας της, ο οδηγός του  αγροτικού, ενώ αντιμετωπίζει και την κατηγορία της σωματικής βλάβης από αμέλεια παρ’ υπόχρεο που αφορά στον Πακιστανό συνοδηγό.

Η άτυχη  Όλγα υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχανών-Αστερουσίων και ήταν παντρεμένη επίσης με αστυνομικό. Είχαν δημιουργήσει μία όμορφη οικογένεια με τα δύο παιδιά τους, την αδικοχαμένη Στελλίτσα και τον μεγαλύτερο αδερφό της.

Το σοκαριστικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 12 Ιανουαρίου του 2021, έξι λεπτά πριν από τις 5.30 το απόγευμα, επί της επαρχιακής οδού Γαλιάς-Μοιρών, στο ύψος της διασταύρωσης Γαλιάς προς Φανερωμένη. Ήταν μία διαδρομή ρουτίνας για την Όλγα που εκείνη την ημέρα έμελλε να είναι η τελευταία της ζωής της.

Το αυτοκίνητο είχε ήδη στρίψει αριστερά και ήθελε ελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου για να εισέλθει ολόκληρο εντός του παράδρομου. Το αγροτικό όχημα που κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα έπεσε σαν βολίδα  στο πίσω τμήμα του επιβατηγού, από τη μεριά μάλιστα που καθόταν το άτυχο αγγελούδι, και επέφερε το θάνατο σε μητέρα και παιδί.